![]() ![]() Äppelpaj med mandelmassa![]() Man kan aldrig få nog av äppelpaj. Här är en version med mandelmassa och citronskal! Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet och sockret. Rör ner äggulorna och vattnet och forma en deg. Lägg i plastfolie och låt vila kallt i minst 30 minuter. Kavla ut tunt och klä en pajform, cirka 26 cm i diameter. Spara resten av degen till dekoration. Låt gärna den utkavlade degen vila svalt en stund innan fyllningen läggs i. Fyllning: Klyfta och skiva äpplena. Riv mandelmassan grovt. Riv eller raspa citronskalet. Lägg ut äppelklyftorna. Fördela mandelmassan och citronskalet över äpplena och ringla över sirapen. Kavla ut resten av pajdegen, skär den i strimlor och lägg ut som ett galler över pajen. Grädda längst ner i ugnen på 200 grader i 25 minuter. ![]() ![]() ![]()
|
|