![]() ![]() Fruktsallad![]() Efter säsong och smak kan fruktsallad varieras hur mycket som helst. Det här är ett förslag! Du behöver
Gör så här:Rör ut honungen i citronsaft och fläderblomssaft. Skala apelsinerna, klyfta och skär dem i bitar. Skär päronen i bitar och klyfta och skiva äpplena tunt. Skrapa kärnorna ur granatäpplet. Skala och skär bananerna i bitar. Hacka fikonen i små bitar. Blanda samman färsk frukt, fikon och russin med dressingen. Låt gärna stå ett tag före servering, men vänta i så fall med att blanda ner bananerna. Fruktsallad är mycket enkelt att göra, men det finns ett par saker som är bra att tänka på. Vissa frukter, som äpplen, oxiderar när de kommer i kontakt med luften och blir bruna. Om fruktsalladen inte ska serveras direkt är det därför bra att blanda frukten med citronsaft. Ingår banan i salladen är det bra att blanda ner den strax före servering eftersom den lätt blir mosig. Använd frukt efter säsong och smak. På sommaren och sensommaren kan man blanda i bär, plommon eller färska kryddor som mynta eller citronmeliss. Höstens svenska äpplen och päron är oslagbara. På vintern dominerar citrusfrukter och lagrade svenska äpplen. Torkad frukt kan förstås användas året om. ![]() ![]() ![]()
|
|